Linkedin

Vedubox

Paylaş

online egitimin platformu

Online Eğitim Platformu

Hedefiniz ister yeni beceriler öğrenmek olsun ister sadece eğlenmek için bir konuyu keşfetmek olsun online eğitim bu konuda atılacak en iyi adımlardan biridir. Çünkü Online eğitim platformu tamamen kendi kişisel programınıza göre öğrenmek için kolay ve hızlı bir yoldur. Bu platformlarda zamandan ve mekândan bağımsız olarak esnek bir plan uygulayabilirsiniz. Hatta geleneksel bir eğitim kurumunda bulamayacağınız özel avantajlar bulabilir, bu seçeneği en etkili şekilde değerlendirebilirsiniz.

Online Eğitim Platformunun Özellikleri

Online eğitim platformunun özellikleri arasında çok fazla seçenek sunması yer almaktadır. Programlama ve yazılım, mesleki beceriler, öğretim, üretkenlik ve çok daha fazlası ile ilgili derslerin yanı sıra dil, sanat, müzik ve spor kursları da bulunabilir. Kişisel gelişim için birçok kursu tek bir eğitim platformu içerisinde bulabilirsiniz. Diğer kullanışlı özellikleri ise;

Sade ve Basit Kullanım – Bu eğitim platformları hayatı kolaylaştırmak için yapılmıştır. Bu nedenle Online eğitim platformunun özelliklerinden en önemlisi kullanımının basit ve sade olmasıdır.

Kullanıcı Dostu Ara Yüz – Online eğitim platformları genellikle kullanıcı dostu ara yüz olarak tasarlanır. Son derece gelişmiş özellikleri vadederken aynı zamanda ilgi çekici ve verimli kullanıma olanak tanıyan bir sistemleri vardır.

Entegrasyon – Online dendiğinde akla ilk gelen şey ise kolayca birbiriyle entegre olan sistemlerdir. Online eğitim platformları bütünsel bir öğrenme deneyimi için tüm özelliklerle bağlantı kurulmasını sağlayan bir yapıya sahiptir.

Zaman ve Mekândan Bağımsızlık – Eşzamanlı yapılan eğitimlere katılım imkânı sunan online eğitim platformlarının yanında zaman ve mekândan bağımsız olarak kolayca istediğiniz yerden istediğiniz zamanda ulaşabileceğiniz eğitimler sunabilmektedir.

Ekonomiktir – Fiziksel imkân, yiyecek ya da ulaşım gibi pek çok ekonomik unsuru geri plana iten bu platformlar sayesinde daha ekonomik bir eğitim alma/sunma şansı elde edebilirsiniz.

Yaşam Boyu Öğrenme İmkânı – Yaşınız kaç olursa olsun bir online eğitim sayesinde dilediğiniz zaman dilediğiniz konuda uzmanlaşma fırsatı verir.

Online Eğitim Platformu ile İlgili Temel Kavramlar

Kaynak Tabanlı Öğrenme: online eğitim programlarında en önemli kavramlardan biridir. Tüm elektronik kitap, ses, video ve yazılım kaynaklarını içeren kaynak tabanlı öğrenme terimi en geniş içeriğe sahip terimdir.

Teknoloji Tabanlı Öğrenme: online eğitimi de içerisine alan bir kavramdır. Çünkü teknoloji tabanlı öğrenme herhangi bir teknoloji aracı ile birlikte gerçekleşen öğrenme anlamına gelmektedir.

Uzaktan Eğitim: Uzaktan Eğitim kavramı ise eğitimcilerin ve öğrencilerin aynı anda tek bir yerde fiziksel olarak bulunmadığı öğretme ve öğrenme etkinliklerini içeren bir sunum yöntemidir.

E-Öğrenme: Hem öğretme hem de öğrenmeyi desteklemek için bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını ve internet bağlantısını içeren bir metodolojidir.

M-Öğrenme: Mobil öğrenme, mobil iletişim teknolojilerini kullanarak sunulan Online eğitim platformu sistemidir.

Online Eğitim Platformu Faydaları ve Avantajları

Birçok öğretim yönteminde olduğu gibi online eğitim yöntemlerinde de olumlu ve olumsuz yönler vardır. Olumsuz yönlerin çözülmesi ve anlaşılması kurumların daha verimli online eğitim yönetmesi için stratejiler oluşturmasına yardımcı olmaktadır.

Bugün dijital eğitim tüm dünyada öğrenciler ve okullar için gerekli bir kaynak olarak görülmektedir. Bununla beraber iş yaşamında da online eğitim platformu kavramı sıklıkla kullanılmaktadır. Yalnızca akademisyenlerden öğrenmek için değil aynı zamanda öğrenciler için ders dışı etkinlikleri öğrenmeyi de kapsamaktadır.

Online eğitimin en önemli avantajlarından biri verimliliktir. Kursa ya da derse katılacak olan öğrenciye ders çalışmanın ve anlamanın en verimli yolunun sunmaktadır. Videolar, PDF’ler ve podcast’ler gibi bir dizi araca sahiptir ve öğretmenler tüm bu araçları ders planının bir parçası olarak rahatlıkla kullanabilir.

online-egitim-platformu-2

Öğrenciler istedikleri yerden istedikleri zaman derse katılabilirler. Okulların coğrafi sınırlarla kısıtlanmak yerine daha geniş bir öğrenci ağına ulaşmasını da sağlar. Bununla beraber online dersler kaydedilebilir, arşivlenebilir ve ilerde yeniden dinlemek üzere paylaşılabilir. Öğrenciler öğrenme materyallerine istedikleri zaman erişebilirler.

Düşük finansal maliyetler sayesinde kolaylıkla karşılanabilirler. Fiziksel öğretime kıyasla çok daha uygun maliyetle sunulurlar. Tüm kurs ve çalışma materyal çevrimiçi olarak mevcuttur ve bu da daha uygun maliyetli ve çevreye zararsız olan bir öğrenme ortamı yaratır.

Online eğitim platformu kullanan bireyler istedikleri yerden bu derslere ulaşabilecekleri için ders kaçırma sorunu da en aza indirilmiş olur. Her öğrencinin farklı bir öğrenme yolculuğu vardır. Bazı öğrenciler görselle öğrenirken bazıları sesli öğrenmeyi tercih ederler. Çok çeşitli seçenekler ve kaynaklar sayesinde online öğrenme sistemi kişiye göre özelleştirilebilir. Her öğrencinin ihtiyacına yönelik uygun bir online platform üzerinden sunulur.

Çalışmak, çocuk sahibi olmak ya da evlilik gibi nedenler uzaktan eğitim sistemi sayesinde eğitim alınmasını engellemez. İş, aile ve eğitim arasında denge kurma zorluğuyla karşı karşıya kalan öğrenciler için oldukça uygundur. Herkesin kendi hızına ve yaşantısına göre öğrenmesine olanak sağlar. Zengin ve etkileşimli araçlarla ders işleme imkanıyla motivasyon asla azalmamaktadır.

Her öğrenim yönteminde olduğu gibi online eğitim yönteminde de bazı olumsuz yönler olabilir. Bunlardan en önemlisi ise teknolojik sorunlardır. Teknik aksaklıklar nedeniyle kesintiye uğrayan eğitim öğrencinin derse isteğini azaltabilmektedir. Bu nedenle online eğitim platformu üzerinde karar verirken mutlaka sağlam bir altyapı ve teknik destek sağlayabilecek bir platformda yer almak gerekmektedir. Bu noktada sınırsız bir kişiselleştirme sunan ve tüm uzaktan öğrenim süreci detaylarına hâkim Vedubox ile iletişime geçebilirsiniz.

Online Eğitim Platformu Üzerinde Sınavlar Nasıl Yapılır?

Yüz yüze eğitimden farklı olarak online eğitim platformlarında ders işleme yöntemi ve sınavlar farklı şekilde yapılabilmektedir. Eşzamanlı derslerle sanal sınıf ortamında Öğreten ve öğrenen grubun aynı anda bulunduğu model olan eş zamanlı derslerde sınavlar online olarak gerçekleşir.

Farklı zamanlı dersler ile de ders kitapları, video ve ses dosyaları online olarak yayınlanır. Eş zamansız model olarak bilinen bu sistemde öğrenen kişi istediği zaman sisteme girerek kendi hızında öğrenme faaliyetini yürütebilir.

Karma model ise hem eşzamanlı hem de eş zamansız modelin birleşimidir. Dersler zaman zaman canlı ve bazen de kayıptan gerçekleşir.

Online eğitim sisteminde sınavlar eğitim veren kurumun belirlediği usullere göre yapılmaktadır. Uygulanan sınav türü programı tasarımında belirlenen en önemli faktörlerden biridir. Bazı online eğitim programlarında sınavlar fiziksel olarak yapılabilmektedir. Bu geleneksel yöntemlerle uygulanan sınav yöntemidir. Sınav soru türü, sınav süresi, sınavın saat kaçta yapılabileceği gibi koşullar eğitim kurumu tarafından belirlenmektedir. Online eğitim platformunda sınavlar kurumun yönetmeliğine göre online olabilir.

Son zamanlarda online eğitim platformuna olan talep önemli ölçüde arttı ve gelecekte de artmaya devam edecek gibi görünüyor. Çevrimiçi öğrenme platformları, eğitim kurumlarının vazgeçilmez ortakları haline geldi. Enstitüler de verimli bir öğrenme deneyimi için etkili çevrimiçi öğrenme platformları aramaya devam ediyor.

Vedubox online eğitim platformu bu noktada enstitü yönetim sisteminin yardımıyla enstitülerin eğitim süreçlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde dijitalleştirebilmektedir. Online eğitim platformu üzerinden öğrenme modeline uyum sağlamak ilk başta zor olabilir. Fakat bir kez bu sisteme adapte olduğunuzda sayısız fayda sağlayacaktır. Kariyer gelişimine hazırlanmanızda, potansiyel işverenlere temel becerileri göstermenizde ya da derslerinizde size yardımcı olacaktır. Detaylı bilgi için iletişim sayfasından bizlerle iletişime geçebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilecek Diğer Makaleler

En Yeni Yazılar

Başarı Hikayeleri